Ученичка спечели дрон от игра на НАП

Наградата
14.02.2017 / 15:13

Ученичка от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна спечели дрон от играта “Play за награда“ на Националната агенция за приходите. Албена Станчева завършва ХІІ клас в гимназията, специалност козметика, и участва в играта на приходната агенция от ноември миналата година. До момента тя е събрала 275 точки от максимално постигнатите на тестовете 450 точки.

Атрактивната награда бе връчена от дирeктора на Териториалната дирекция на НАП Милена Колева, която пожела на младата варненка да бъде здрава, все така активна и с желание да усвоява нови знания и умения. В играта на приходната агенция участват над 400 ученици от цялата страна, като през януари нови 20 участници решават данъчните тестове онлайн. Над 30 са учениците от различни училища в морската столица, които активно следят данъчните уроци и отговарят на зададените въпроси. Най-малките участници са на 7 и 8 години и учат в СУ „Пейо Крачолов Яворов“ в града.

Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“, която акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс всеки ученик, който се е регистрирал на www.vlezvchas.bg, може да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезава за 20 големи награди. Участниците могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Проектът на НАП „Влез в час с данъците“, който се подкрепя от Министерството на образованието и науката, продължава и през тази учебна година.

Източник: Topnovini.bg
Снимка: НАП - Варна
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев