Пенсионери искат затвор за всички управлявали България през последните 27 години

Среща
17.02.2017 / 09:08

„Да си беден не е порок. Порок е безпардонното и безотговорно отношение на политиците през всичките години на прехода.“ - заяви д-р Султанка Петрова на проведената среща между пенсионери и представители на ВМРО и АТАКА. И допълни:

„Темата за пенсиите на възрастните хора винаги е на дневен ред преди избори и после се „замита по килима“. Единствено Патриотите не позволиха тя да бъде премахната от дневния ред на обществото.“

Според друг от членовете на ръководството на ВМРО – г-н Искрен Веселинов:

„По показатели като смъртност сме на второ място в света. Преди нас са само страни в реална война, като Сирия и Украйна. Една от причините е епидемиологичното разрастване на бедността в България.“

А, обещанието, с което „Обединени патриоти“ тръгват към изборите е, че ще продължат битката за реално повишаване на доходите, справедливост и достоен живот за всеки български гражданин.

От своя страна от Българската асоциация на пенсионерите обявиха, че ще сезират Конституционния съд за несправедливото и противоконституционно разпределение на благата в България. Те дадоха за пример неколкократното индексиране на депутатските заплати и смешните пенсии на над 1 милион българи, които са едва 161 лв., при праг на бедността от 316 лв.

Плашещо прозвуча и казаното от проф. Гена Велковска – Банкова - преподавател по демографска политика :

„Днес думата пенсионер звучи като анатема. Това е страшно. Това даже не е оскотяване, а тенденциозен геноцид.“

В края на срещата се взе и решение че на 9-и март ще се проведе Събор на възрастните хора пред президентството, който ще поиска свикването на Консултативния съвет по национална сигурност именно по проблемите на пенсиите и бедността в България.

Източник: Топновини
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев