Луковмарш в София, въпреки забраната на Столичната община

Луковмарш
19.02.2017 / 10:00

Полицията предприе допълнителни мерки за сигурност във връзка с прекратяване на вчерашното факелно шествие в София в памет на ген. Христо Луков, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

На подходите към сборния пункт служители на реда установиха множество хора, употребили алкохол и носещи забранени предмети, които не са допуснати до участие.

На територията на София са установени и чужди граждани, за пристигането на които е получена информация по линия на международното полицейско сътрудничество. При извършена проверка у тях са намерени маски, ножове и други забранени предмети. Част от чужденците са криминално проявени за хулигански действия и за участие в групи, занимаващи се с неонацистка пропаганда.

След издаване на заповед от Столичната община за прекратяване на шествието, организаторите предприеха действия за изпълнението й. Събралите се участници се насочиха към крайната точка на проявата, съгласувана от общината. При придвижването им по маршрута не са допуснати инциденти и нарушения на обществения ред.

В охраната на реда, гарантиране на сигурността и за безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на шествието се включиха и служители на Дирекция "Жандармерия" и на ОДМВР-Пловдив.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев