Енерго-Про сервира 3000 лева сметка за ток на варненец

Сметка за ток
20.02.2017 / 19:30

Рекордна сметка от близо 3 бона за ток има да плаща варненец. На 9 февруари му излиза фактура от Енерго-Про за изхарчена консумация за 2870,48 лв при 197,81 лв., платени за потреблението на ток в дома му предния месец. Само преди дни от енергото обявиха, че средната сметка за изминалия месец на домакинствата в Североизточна България е 56,11 лв.

Сметката на клиента в размер на 2870,48 лв. е по коригирана фактура за потребление на ел.енергия след установена софтуерна манипулация на електромера, посочиха за „Труд“ от пресслужбата на Енерго-Про.

В началото на ноември м.г при рутинна проверка от специалисти на предприятието са възникнали съмнения за неизправност на уреда и той е изпратен в Българския институт по метрология/БИМ/, където констатирали, че в паметта на уреда има отчетени 20 073 кВтч, но със софтуерна манипулация тези данни не са се появили на дисплея и съответно не са били фактурирани и платени.

От електроснабдителното дружество начисляват сега сметката по откритите показания. „Електромерът е бил монтиран на адреса в края на 2012 г. Не посочваме, че клиентът е извършил манипулацията, защото не можем да докажем кой го е направил“, се казва още в отговора на предприятието.

Според енергото фактурата отразява реалното потребление през периода, в който електромерът е бил с подправени показания. Варненецът не беше открит за коментар, защото до „Труд“ изпрати само сметката си , но не и координати за обратна връзка.

Снимка: Труд
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев