ГЕРБ покани БСП на дебат за флотилията в Черно море

Бойко Борисов
21.02.2017 / 21:59

Тези хора използват "каруцарски речник", както го наричаме в Банкя. Предлагам им да седнем в нормална обстановка и да видим какво можем да направим заедно. С тези думи отправи покана бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов към БСП по повод взетото решение за засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море, което предизвика нападки между партиите.

По темата той коментира, че БСП лицемерничат, казвайки, че служебното правителство не е тяхно и решенията му нямат общо със столетницата. Според него те го правели, защото това правителство ги спъвало - сметките да се намери нещо гнило в министерствата не излизали, а и решението на военния министър Стефан Янев, който участва в срещата на Алианса, на която е обсъждана темата за Черно море.

"А ето и ген. Попов и Радев бяха "за" това, което се подписа за Черно море. Аз само казах, че не искам в Черно море да се разминават враждуващи кораби, защото ще се сбият", припомни Борисов позицията си, докато бе премиер. И попита: "Щом служебният военен министър е изпълнил нашите решения, то какво ни отличава от БСП по военната доктрина? Хората гласуваха уж за промяна. Ако са искали да падат санкциите за Русия защо не го повдигат на въпрос пред Европейския съвет, ако са против мигрантите, то защо не пратиха армията вече на границата", изрази възмущението си от двойната игра на червените експремиерът.

Борисов припомни думите си, че докато той е премиер, флотилия в Черно море няма да бъде допусната. "Дали съм врабче, дали съм гълъб, аз няма да влизам в тона на тази дама (лидерът на БСП, Корнелия Нинова-б.р.), защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някаква птица, но не и ястреб", шеговито отбеляза той във връзка с направения по-рано по негов адрес от Нинова коментар. По негова преценка от левицата залагали на по-агресивно поведение и това правело партията му да изглежда по-слаба, но истината била, че от ГЕРБ държали на по-възпитан дебат.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев