Герджиков пита финансовия министър за великденски добавки за най-бедните пенсионери

Огнян Герджиков
22.02.2017 / 14:31

До следващата сряда ще стане ясно, дали държавата ще отпусне великденски добавки на най-бедните пенсионери и какъв ще бъде техният размер. Премиерът Огнян Герджиков възложи този ангажимент на финансовия министър Кирил Ананиев, в началото на днешното заседание на кабинета.

Миналата година редовното правителство отдели 50 и половина милиона лева за великденски добавки на пенсионерите, които имат доход до линията на бедност - тогава 300 лева.

Добавките стигнаха до 1 262 000 възрастни хора. Сега служебният кабинет е амбициран да направи същото, стана ясно от молбата на премиера Огнян Герджиков към министър Кирил Ананиев.

"Има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв. за пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Ще има ли, няма ли да има, какво ще има... Защото аз не съм под лимита на бедност, следователно за мен няма да има", посочи Герджиков.

Решението на правителството за великденските добавки трябва да бъде гласувано възможно най-скоро, за да има време парите да бъдат преведени на НОИ, а добавките да бъдат изплатени с пенсиите за април. Изплащането започва от 7-ми април.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев