Французин се зазида в скала за 8 дни

Абраам Поаншьовал
22.02.2017 / 18:25

Френският авангардист Абраам Поаншьовал, специалист по екстремни пърформанси, се зазида в кухината на 12-тонна скала, където ще прекара 8 дни.

Акцията му се провежда в подземието на центъра за съвременно изкуство "Токийския дворец" в Париж, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Двете кухи половинки на огромната вулканична канара бяха съединени, образувайки нещо като саркофаг, в който се намира Поаншьовал. Неговият пърформанс е кръстен "Проект за живеене в камък", който може да бъде проследен на живо от публиката чрез инфрачервена камера, инсталирана в "саркофага".

В случай на извънредна ситуация, двете части на скалата могат да бъдат разделени много бързо. Поаншьовал ще диша през отверстие, а за храна ще ползва изсушено месо. Ще има на разположение и вода. За всеки случай към него ще бъде прикрепено устройство за дистанционно следене на пулса. Ще има на разположение и авариен телефон.

По време на експеримента на Поаншьовал, който по професия е скулптор, в Токийския дворец ще бъдат изложени негови пластични и живописни произведения.

След като приключи престоя му в скалата, на 29 март ексцентрикът ще започне да мъти десетина кокоши яйца - първата му инсталация с живи организми. Той ще трябва да ги грее с телесната си температура в продължение на 26 дни.

През 2014 година пък Абраам Поаншьовал издържа две седмици в макет на тялото на мечка. Акцията, наречена "В кожата на мечка", се проведе в Музея на лова и природата в Париж, където посетителите можеха да го наблюдават на два екрана. През всички дни по два пъти му беше доставяна храна, което се свеждаше до насекоми и дехидратирани храни.

Източник: dir.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев