Четвъртокласници от Сливен присъстваха на урок по родолюбие

Община Сливен
02.03.2017 / 15:36

Четвъртокласници от ОУ "Христо Ботев" в Сливен присъстваха на урок по родолюбие по случай Националния празник на България - 3 март. Събитието е включено в програмата на Община Сливен по случай 139 години от Освобождението на България. Урокът се състоя в Народно читалище "Христо Ботев-1937", което беше организатор на проявата.

Секретарят на читалището Маргарита Хисапчиева представи исторически факти за Освобождението на България, а учениците от 4 "а" и 4 "б"клас, с класни ръководители Зоя Апостолова и Петранка Ганева, рецитираха стихотворения, посветени на националните герои от славното ни минало.

"Помнете героизма им, защото българската земя е напоена с тяхната кръв, за да я има свободна България днес. Ние трябва да им бъдем вечно признателни, да бъдем техни последователи и да пазим нашата родина", каза в обръщението си към учениците Маргарита Хисапчиева. Тя изрази надежда, че днешният урок е разпалил в учениците още по-голяма любов към националните герои на България, отдали живота си за Освобождението.

Маргарита Хисапчиева завърши урока по родолюбие с изпълнение на стихотворението "Опълченците на Шипка" на Иван Вазов.

Събитието беше уважено от представители на Община Сливен и Регионално управление на образованието в града.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев