Започва вторият етап на Ученическите игри в Сливен

Тенис на маса
07.03.2017 / 17:21

Вторият етап на Ученическите игри в Сливен /областното първенство/, ще започне в края на седмицата. В него участват училищните отбори, общински първенци по отделните видове спорт. Заявки за участие са подали отбори от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Селиминово и др.

Първенството ще стартира със състезания по тенис на маса в спортна зала “Васил Левски“ на 11 март от 09:30 ч. През същия ден ще започнат и срещите по волейбол в СК“ Асеновец“, като в рамките на два дни ще се изиграят срещите в трите възрастови групи: 5-7 кл., 8-10 кл., 11-12 кл.

Най-очакваните и масови срещи – тези по футбол, ще започнат на 18 март на стадион „Хаджи Димитър“ от 8,30 ч. със срещите на по-големите възрасти, а на 19 март на зеления терен ще излязат общинските първенци на 5-7 кл. Паралелно с футбола, спортна зала“ Васил Левски“, в която след месец ще започне монтиране на съвременна газова система за отопление, ще е домакин на състезанията по баскетбол в трите възрастови групи за момчета и момичета. Състезанията по шахмат ще се проведат в „Детски Комплекс“ Сливен на 18 март.

Областното първенство ще приключи с лекоатлетическите състезания на 25 март на стадион “Х. Димитър“. Атлетите ще премерят сили на 100, 200, 400 метра, скок дължина, скок височина, тласкане на гюлле и щафета 4 по 100 м.

Победителите от Областното първенство във всички спортове, добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт. Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от „Областен клуб Спорт в училище – Сливен 06“ и Община Сливен.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев