Дело "Свински опашки" завърши с оправдателна присъда за Петър Низамов - Перата

Петър Низамов-Перата
07.03.2017 / 19:37

Съдът прочете оправдателна присъда на Петър Низамов - Перата по делото а „лов" на бежанци. Перата беше признат за невинен на първа инстанция в процеса за незаконното задържане на трима нелегални мигранти със „свински опашки”.

Арестът на нелегалните емигранти от Афганистан стана миналата пролет, съобщи bTV. Те бяха задържани близо до границата ни с Турция от Петър Низамов и негови сподвижници и завързани. Перата, познат до този момент от криминалната хроника в Бургаско, сам се похвали с клип в социалните мрежи.

Според държавното обвинение, Низамов се подготвил за лова на бежанци, като си купил газов пистолет и набирал членове. В хода на делото обаче свидетелите се отрекоха от показанията и заявиха, че не си спомнят кой е вързал мигрантите.

Самият Низамов твърди, че нямало как хем да снима, хем да ги връзва. Експертизата на клипа не успя да докаже кой го е направил, а мигрантите изчезнаха от страната.

След като изръкопляска на решението на съдията, Низамов побърза да се похвали и в социалните мрежи: „Това е един смел съдия, защото съм сигурен, че е подложен на огромен натиск".

Прокурорът Райко Стоянов, който искаше две години затвор, ще протестира присъдата. С мотив - върху свидетелите е оказан натиск да променят показанията си.

Снимка: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев