Столичен квартал на бунт заради забавянето с години на изграждането на канализация в квартала и подобряване на инфраструктурата

Протест
11.03.2017 / 12:06

Инициативен комитет за Горубляне организира мирен граждански протест на живеещите в квартала на 11 март. Повод е забавянето с години на изграждането на канализация в квартала и подобряване на инфраструктурата, съобщава БГНЕС.

Първият протест се състоя на 19 февруари 2017 г., когато около 200 жители блокираха за около час и половина кръстовището на Околовръстен път и Самоковско шосе, предаде bTV.

„Абсурдно е 20% от жилищата в европейска столица в 21 век все още да са без канализация! Още повече, когато с европейски пари се изграждат пречиствателни станции в села с по-малко от 100 жители. От години слушаме обещанията на различни държавници, как до 1-2 г. целият квартал ще бъде канализиран. Проблемът е сериозен, тъй като в района има високи подпочвени води и къщите, които са в по-ниските части на Горубляне, се наводняват при обилни валежи”, заявяват жителите.

е е ясно и кога ще започне изграждането на Южната дъга на Околовръстен път, въпреки редицата изявления за старт през 2017 г. До момента не са започнали никакви подготвителни действия, отбелязват организаторите на протеста.

Те отбелязват, че обществените площи се поддържат с дарения, а общината не се грижи за своята собственост.

Снимка: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев