Тази сутрин внезапно почина сливенският художник Тодор Терзиев

Тодор Терзиев
11.03.2017 / 17:41

Тази сутрин в 06:00 часа внезапно е починал творецът Тодор Терзиев, съобщи в публикация sliven-news. Поклонението ще бъде на 13 март, понеделник, от 11:00 до 12:30 часа в Катедрален храм „Свети Димитър“, а погребението – от 13:00 часа на Новоселски гробища.

Тодор Терзиев е роден в Ямбол през 1955 година. Завършва живопис в Националната художествена академия /тогава ВИИИ „Николай Павлович”/ през 1982 година при проф. Найден Петков. Член е на секция „Живопис” към Съюза на българските художници. Дългогодишен директор е на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в Сливен.

Тодор Терзиев е участник в множество изложби, пленери и семинари. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, Софийска градска галерия, художествените галерии в Русе, Добрич, Сливен, Ямбол и др., частни колекции в страната и чужбина /Германия, Норвегия, Япония и др./ Почетен гражданин на Сливен и носител на наградата „Добри Чинтулов” за 2010 година.

Като художник, Тодор Терзиев се включи в благотворителната кампания за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк. Той бе част от експертния съвет, който изготви експертно становище за състоянието и бъдещето на военния паметник.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев