Обезопасяват сградата на бившата популярна банка по нареждане на кмета на Сливен Стефан Радев

Предлагат за продажба сградата на бившата Популярна банка
17.03.2017 / 08:07

Кметът на Сливен Стефан Радев разпореди обезопасяване на сградата на Популярна каса. Заповедта беше издадена след като Прокуратурата се само сезира и започва проверка дали се полагат необходимите грижи за бившата Популярна каса, съобщи Дарик.

„До момента са проведени няколко опита за продажба на сградата, включително и провеждане на търг. Няма интерес заради ограничението в Закона за общинска собственост, че не може да се продава под данъчната оценка”, коментира пред Дарик Радев. Той уточни, че ще настоява пред Национално сдружение на Общините в Република България да се промени тази част от Закона за общинска собственост.

„В общината има много такива общински имоти, при които данъчните оценки са високи и те не могат да бъдат продадени. Съдбата им е да стоят и да се рушат. Общината няма средства да ги ремонтира, а така и продажбата им се оскъпява”, добави Стефан Радев.

Кметът припомни, че върху сградата има възбрана от кредитори.

Припомням Районна прокуратура – Сливен се само сезира и започна проверка по Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите за това, че сградата на бившата „Популярна каса“ в Сливен е в изключително лошо строително състояние, застрашена е от само срутване, с ненадеждни защитни съоръжения, както за преминаващите покрай нея граждани, така и за работещите в офисите и магазините на партерния етаж. Изпратено е писмо за извършване на незабавна проверка на горепосочените обстоятелства до Началника на РО „НСК“ – Сливен при РДНСК „Югоизточен район“, Кмета на Община Сливен и Началника на РУ – МВР – Сливен.

Снимка: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев