Инструктор по ски загина, след като лавина го затрупа

Лавина
18.03.2017 / 12:51

Лавина погълна вчера следобед 23-годишният банскалия Коко Рупчин. Сигналът за паднала лавина по един от улеите под връх Тодорка е подаден в 17:20 часа, съобщи "Монитор". Дежурната група от спасителния отряд в Банско, която дежури на Шилигарника веднага се отправилa към мястото на инцидента, извадили затрупания младеж, но за съжаление проведените реанимационни действия не са дали резултат: “Загиналият е 23-годишен младеж, банскалийче, наше момче е. Карал е ски извън обозначената зона, още снощи разказа за “Монитор” Петър Чолев – дългогодишен планински спасител от ПСС Банско, който участваше в акцията и още се връщаше от мястото на инцидента. С още четирима приятели се спуснали по най-опасния улей на Тодорка, Тризъбец се казва. На десетата минута след подаването на сигнала бяхме на мястото. Приятелите му, които подали сигнала вече бяха извадили главата му над снега, но за съжаление той не даваше никакви признаци за живот. Жалко за момчето, с баща му от много години сме колеги в отряда планински спасители”, каза още Петър Чолев.

Константин Рупчин-Коко, инструктор във фирма "Юлен" е младежът загинал под лавината, затрупала го в улея от Тодорка в посока хижа Вихрен. Всички в Банско познават Коко като смел екстремен скиор, търсач на силни усещания в планината, участвал в множество състезания. Баща му е планински спасител.

Все още не се знае, дали скиорът и приятелите му са предизвикали лавината, която вчера следобед се отприщи по един от северните улеи под връх Тодорка.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев