Община Сливен се включва в световната инициатива „Часът на Земята“

Часът на Земята
23.03.2017 / 17:43

Мотото на Часа на Земята в България тази година е "Загаси светлините, отвори очи за планетата"

Община Сливен се включва в световната инициатива „Часът на Земята“. На 25 март от 20:30 до 21:30 ч. ще бъде изгасено осветлението на сградата на общинската администрация, Съдебната палата, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, Държавния куклен театър, Сливенската митрополия и Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

„Часът на Земята“ е глобална инициатива на международната природозащитна организация WWF, която се провежда за девета поредна година. Има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път „Часът на Земята“ се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години „Часът на земята“ става най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Повече за инициативата може да научите тук: http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/

Facebook: https://www.facebook.com/WWFBulgaria/ ; Twitter: https://twitter.com/wwf_bulgaria

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев