Ухапана от шест кучета получава 10 000 лева обезщетение с решение на съдът в Благоевград

Съдебна зала
28.03.2017 / 21:57

Жена, нахапана от шест кучета ще получи 10 000 лева обезщетение. Тримата стопани на оставените без надзор животни бяха осъдени от Районния съд в Благоевград, съобщи Дарик.

Братята Кирил и Стоил Х, както и техният роднина Георги, са освободени от наказателна отговорност и им е наложено административно наказание глоба от 1000 лева на всеки.

Инцидентът е станал преди две години в село Железница, община Симитли. В махала Хаджийска в селото тримата имали стадо кози и овце, което било охранявано от шест добре охранени кучета.

На 25 април В. М. отишла на вилата си, за да се грижи за градината си. Шестте кучета я издебнали в гръб и й се нахвърлили. Повалили я на земята и започнали да я хапят. С големи усилия тя успяла да им избяга и да се прибере във вилата си.

Жената се обадила на брат си, който пристигнал и я заварил цялата окървавена. Пострадалата жена е е настанена за лечение в болницата в Благоевград с дълбоки рани по краката и ръцете.

Районният съд осъди стопаните на кучетата, защото прецени, че те не са положили достатъчно грижи да озаптят агресивните животни и са ги оставили без надзор.

Снимка: Дарик, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев