Какво е "тоалетна революция" в Китай?

Тоалетна хартия
03.04.2017 / 08:51

В опит да се преборят с кражбата на тоалетна хартия от обществените тоалетни, властите в Пекин въведоха система за лицево разпознаване, ограничаваща количеството, което всеки посетител може да използва, съобщи АП.

Този необичаен подход е още една стъпка напред в китайската "тоалетна революция" за подобряване на качеството на обществените санитарни съоръжения.

Управата на 600-годишния Храм на небето признава необходимостта от зареждане на обществените тоалетни с хартия - задължително условие за получаване на най-висок рейтинг от Националната туристическа служба. За да се попречи на посетителите да прекаляват с употребата й, е въведена нова технология, която отпуска само по един 60-сантиметров къс на всеки девет минути след сканиране на лицето.

Тоалетните на туристическите места, известни с примитивните си условия и ужасни миризми, са специален фокус на започналата преди две години "тоалетна революция".

Целта й е да бъдат построени поне 34 000 нови обществени тоалетни в Пекин и да бъдат ремонтирани 23 000 до края на тази година. Досега затова са похарчени около 25 млрд. юана (3,6 млрд. долара) по данни на Националната туристическа служба.

Източник: БТА
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев