Започва укрепване на два от изгорелите тютюневи складове в Пловдив

Тютюнев склад
03.04.2017 / 22:28

До 2 седмици ще започнат дейностите по укрепване на изгорелия тютюнев склад, който е дарен от Кудоглу, съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Община Пловдив е издала всички необходими документи за укрепителните дейности включително и строително разрешение.

По желание на собствениците на склада се предприемат мерки и за възстановяването му. Прокуратурата е отговорила положително на писмото с искане да бъдат освободени и върнати на Община Пловдив конфискуваните документи във връзка с делото за палежа. "Можем още другата седмица да издадем скица виза за проектиране, което е най-важното нещо, за да започне по същество възстановяването", каза кметът.

Собствениците на полусъборения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8 също са депозирали в Община Пловдив намерение за укрепване и възстановяване на сградата. "Имаме документите и вече подготвяме процедура по закона за обществените поръчки за избор на изпълнител", заяви още Тотев.

Той допълни, че има обявени намерения за укрепването и на другите два склада, пострадали в пожара. Припомняме, че срещу клошара Любомир Данчев е повдигнато обвинение, че умишлено е подпалил единия от складовете и от него пламъците се прехвърлили върху другите три. Щетите се изчисляват на 15 милиона лева, които собствениците могат да предявят към бездомния мъж.

Източник: Тоpnovini.bg
Снимка: Тоpnovini.bg архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев