Врачанският владика и Мая Манолова раздадоха пакети с храни на бедните

Владиката и Мая Манолова
08.04.2017 / 23:12

На връх Лазаровден омбудсманът Мая Манолова и врачанският митрополит Григорий раздадоха 350 пакета с продукти пред храм „Св. Николай” на бедни и възрастни хора от града под Вола. Храните са събрани от доброволци на БЧК.

Преди благотворителната кампания владиката отслужи архиерейска света литургия, а в храма, заедно със стотиците миряни бе и общественият защитник. В края на богослужението дядо Григорий благодари на Мая Манолова за благородния жест към местните хора. Митрополитът подчерта, че кампанията „Великден за всеки”, която омбудсманът провежда за втора година е в изпълнение на първата Божия заповед, която всъщност съдържа целия Божи закон: „Възлюби Господа, Твоя Бог и възлюби ближния си като себе си“. „Наш ближен е не само нашият сродник, близък роднина или наш приятел, а всеки човек, който е в нужда”, каза още владиката.

По думите му макар и с малко, кампанията ще донесе радост в сърцата на най-нуждаещите се хора в очакване на най-големия християнски празник – Възкресение Христово. „Това е едно дело на любов към ближния, дело на милосърдие, на състрадание, което наистина е дело на изпълнение на Божия закон“ – каза митрополит Григорий.

„Заедно с Българския червен кръст и с институциите, които са в обществения съвет разпределихме първите събрани средства в кампанията „Великден за всеки“. Те са 320 000 лева и ще стигнат във вид на ваучери за храна до 16 000 пенсионери. Тези ваучери ще бъдат в пощенските станции още в четвъртъка преди Великден. А пакетите с хранителни продукти, които раздаваме днес във Враца, са от кампанията „Купи – дари“ – коментира Мая Манолова.

Набирането на парични средства в кампанията „Великден за всеки“ продължава. Следващите суми, които бъдат събрани, ще се разпределят за други пенсионери за Гергьовден.

Източник: Монитор
Снимка: Райна Тошева
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев