Великденско хоро пред сградата на община Сливен

Младежки танцов ансамбъл "Браво" при НЧ "Хаджи Димитър 1837"
16.04.2017 / 18:40

Великденско веселие, с участието на Младежки танцов ансамбъл "Браво" при НЧ "Хаджи Димитър 1837" се състоя днес пред Община Сливен. Проявата започна в 11:00 часа. Гражданите и гостите на града бяха поканени от заместник-кметът Пепа Чиликова да се включат на Великденско хоро.

Проявите по случай Великден започнаха преди две седмици. Жителите и гостите на града имаха възможност да присъстват на различни културни прояви, сред които изложби, концерти, арт работилници. Част от програмата за Възкресение Христово беше и 14-ят Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон".

За втора година Община Сливен постави Великденска украса. В тревните площи са монтирани множество големи Великденски яйца, сред които рекордьорът – с размери 6 метра височина, тежест около 600 кг и диаметър – 4 метра.

Украсата предизвика интерес за малки и големи, а фотографиите с експонатите не спират.

Общината обяви конкурс за най-красиво изрисувано яйце от великденската украса в града. Участват яйцата, украсени от учениците от Националната художествена гимназия в Сливен, които са 16 на брой. Снимките им са публикувани във Фейсбук страницата на Община Сливен. Най-красивото яйце ще бъде определено от брой харесвания. Конкурсът ще продължи до 20 април. Победителят ще получи награда. Подаръци ще има за всички млади художници.

Още снимки от новината

Младежки танцов ансамбъл "Браво" при НЧ "Хаджи Димитър 1837"
Великденско хоро

 

Снимки: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев