През почивните дни се очакват нови тапи по магистрала "Хемус"

Колона от автомобили
28.04.2017 / 16:54

Нови тапи по магистрала "Хемус" се очакват през почивните дни. От КАТ предупреждават, че тунелите на "Витиня" и "Ечемишка" ще бъдат отворени само в едната тръба, което е предпоставка за образуване на големи колони. Очаква се около 300 000 автомобила да напуснат София днес и утре.

По изходите на столицата от „Пътната полиция” обещаха движението в масовата посока да става в две ленти, а в насрещното - по една. Движението на товарни автомобили над 12 тона отново ще бъде забранено, с изключение на тези с температурен режим или превозващи животни.

Около 300 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес и утре. Нови тапи по магистрала "Хемус" се очакват преди тунелите "Витиня" и "Ечемишка", които ще бъдат отворени само в едната тръба, съобщи главен инспектор Росен Рапчев от КАТ.

"Много натоварено ще е движението по автомагистрала "Хемус". Алтернативни маршрути има по стария път, както и през Ребърково и Своге за посока Видин-Монтана", поясни той.

По отношение на многото нарушители, каращи в аварийната лента Рапчев заяви, че "Пътната полиция" не може да следи всеки километър от магистралата и призова водачите да шофират с повече съвест. "Много от шофьорите използват аварийните ленти за придвижване. Това оказва изключително голямо препятствие, ако се случи някакъв тежък инцидент и трябва службите на спешна помощ, пожарната или полицията да пристигнат на мястото. Това става невъзможно. Апелът ми е да не навлизат в лентите за аварийно спиране. Не можем да сложим полицаи на всеки километър да упражняват контрол. Тук идва самосъзнанието на всеки един водач", обясни още той.

Отново ще бъде ограничено движението и на товарните автомобили над 12 тона. Забраната за движение не важи за тези, които са на температурен режим и тези, които прекарват живи животни.

По изходите на София от "Пътна полиция" обещаха движението в масовата посока да става в две ленти, а в насрещното - по една, обясни инспектор Николай Крушарски от отдел Пътна полиция към СДВР.

От "Пътна полиция" предупреждават и хората, пътуващи към Гърция че на 1 май се очакват затруднения в движението в южната ни съседка заради планираната национална стачка в страната.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев