Нова вълна фалшиви имейли заляха пощите ни

Хакери атакуват отново пощите ни и искат да вкарат вируси в компютрите ни
01.05.2017 / 11:16

Фалшиви имейли с вируси се разпространяват от името на НАП, съобщава "Труд". Спам съобщенията съдържат измислена информация за промени в регламента за подаване на данъчни декларации.

Към имейлите е прикачен zip файл с име "известие", който съдържа вируси, допълва Дарик. Подателят на съобщенията е описан като НАП, но адресът е с японско окончание.

Текстът на фалшивите спам съобщения е:

"Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите."

Припомняме, че преди месец се появи за първи път информация за фалшиви мейли от името на НСИ, съобщаващи за проучване на Галъп Интернешънъл и за мейли от името на НАП, атакуващи компютри с опасни вируси.

Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев