Слави Трифонов отиде пред парламента да си търси правата

Слави Трифонов
04.05.2017 / 16:18

Слави Трифонов отиде "да си търси правата" пред парламента. „Нямам политически амбиции, имам граждански”, заяви шоуменът пред репортери.

По-рано той изпрати писмо до медиите. В него той заявява, че българският политически елит се е самозабравил. Малко по-късно стана ясно, че Трифонов с група привърженици протестира пред Народното събрание.

„Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите", посочва в писмото Трифонов.

Трифонов се появи пред парламента и протестира, седнал на стол. Заедно с него пред Народното събрание се събраха стотина граждани. Телевизионният водещ обясни, че предприема тази стъпка тъй като е изтекъл двуседмичният срок, който е дал на депутатите да започват работа по точките от референдума. На въпрос как ще продължи протестът му, Трифонов отговори: "Хрумвало ми е по японския начин да се самоубия, но още не съм стигнал дотам. Сега протестирам така-със стол пред парламента съм написал това, което искам-това е моето право на гражданин. Ще видя каква ще бъде реакцията на парламента, ще видя и колко граждани ще подкрепят това, което искам".

Дори дъждът не уплаши Слави Трифонов и другите протестиращи и те останаха пред Народното събрание до ранния следобед. Шоуменът се зарече, че ще идва пред парламента всеки ден и допълни, че очаква хората да го подкрепят.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев