78-годишен дядо прибра 8-милионния джакпот

Спорт тото
05.05.2017 / 09:16

78-годишният Тодор Крантов от град Съединение е 91-ият тото милионер на България. Щастливецът, който с фиш за 4,40 лв. спечели втория по големина джакпот в историята на Българския спортен тотализатор от 7 940 616,60 лв., разкри, че е играл всяка седмица от далечната 1958 г., преди късметът да му се усмихне в неделя.

Крантов заяви, че през всичките години е играл с едни и същи числа.

„От 1958 година пусках тото всяка седмица. Прекъснах само за две години, докато бях в казармата. Винаги играя с едни и същи числа, повечето от които са рождените дати на мои близки. Досега най-много съм уцелвал четворки“, сподели късметлията. Той допълни, че няма намерение да инвестира огромната печалба.

"Имам деца, внуци, правнуци. Ще им осигуря живота. Няма за кога да се занимавам с бизнес“, добави дядо Тодор.

Новият тото милионер сподели още, че цял живот е изкарвал прехраната си като работник в обувен завод, преди да се пенсионира преди 20 години. Крантов обаче все още не е наясно с какво може да помогне на родния си град Съединение.

„Пенсионер съм от 20 години. Преди това работих в обувния завод „Петър Ченгелов“. Имам 40 години стаж там, но пенсията ми е 300 лв. Още не мога да осъзная какво ми се случи. В Съединение още не знаят, че аз съм спечелил милионите. Довечера ще разберат.

Ще отпразнуваме печалбата подобаващо. Все още не знам какво мога да направя за Съединение. Семейният съвет ще реши“, завърши щастливият дядо.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев