Цветанов: ЕК готви наказателна процедура срещу България

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов
05.05.2017 / 10:41

Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите, каза пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Законът беше приет от 43-тото Народно събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето.

Заради разпускането на Парламента той остана за новото Народното събрание и процедурата трябва да бъде задействана от начало.

"ЕК на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите стартира наказателна процедура и единствения шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент. Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура", посочи Цветанов.

"Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев