6 години лишаване от свобода за рецидвист, опитал се да изнасили баба

Затвор
05.05.2017 / 11:21

Габровският Районен съд постанови 6 години лишаване от свобода при строг режим за 40-годишен рецидивист, който опитал да изнасили възрастна жена, както и за кражба на пари. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите изложени в обвинителният акт на Районна прокуратура – Габрово.

Драмата се разиграла на 8 ноември миналата година, съобщи "Труд". Светослав Н. живеел под наем в къща в селото. На 7 ноември след като консумирал алкохол, отишъл до къщата на пострадалата с цел да влезе вътре и да вземе пари. Прескочил оградата, със сила дръпнал и отворил крилото на прозореца и влязъл вътре. Проверил стаите и накрая влязъл в спалнята, където възрастната жена спяла, легнал до нея в леглото и започнал да я целува.

 

Пострадалата се събудила и уплашена от мъжа с маска на лицето, се развикала. Тогава обвиняемият я блъснал, казал й да мълчи, тъй като щял да я пребие, започнал да й удря, свалил панталоните и бельото си и, въпреки съпротива на жената, се опитал да се съвкупи с нея, но не успял. Заплашил я с нож, че ще я убие и я накарал да каже къде са парите й. След това взел всичките й спестявания и си тръгнал.

Светослав Н. е осъждан . По искане на прокуратура е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев