Планински колоездачен маратон се провежда днес в Сливен

Планински колоездачен маратон
07.05.2017 / 08:41

Планински маратон ще се проведе в Сливен днес в дисциплините планинско бягане и колоездене. В 7:30 бе даден стартът на колоездачите, които ще се състезават в следните дистанции. 218+ BREVET ; 163+ BREVET; 73+ MTB; 58+ TOUR

До сега за записани за участие 70 колоездачи. Стартът на трите маршрута за бягане с общо начало – 18 км, 32 км и 54 км, беше в 8:30 ч. от центъра на Сливен - пред сградата на община Сливен. Маршрутите са маркирани с ленти, на местата където се отклоняват ще има хора, които да указват това.

Бегачите ще имат възможност да се насладят на красивия Сливенски балкан, като маршрутите преминават през манастира „Св. Спас”, местността Бялата вода, Трите Буки, вр. Българка, Драгиева чешма, Харамията, Даулите, Меча поляна, вр. Голяма Чаталка и други. Най-бързите маратонци ще си разпределят паричната награда от 3100 лв. и много предметни награди. За всеки завършил участник в контролното време е предвиден сувенир уникат. До сега има записани 90 маратонеца.

Организатори на планинския маратон са спортен клуб по ориентиране „Сини камъни”, сдружение Алпийски клуб „Сини камъни”, колоездачен клуб „Сини камъни”, армейски спортен клуб „Лека атлетика” – Сливен, сдружение „Св. Георги Победоносец”. Проявата се подкрепя от община Сливен.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев