Десетокласничка се сдоби с първа присъда за наркотици

Присъда
07.05.2017 / 13:30

Ученичка в 10 клас е осъдена от Районния съд в Панагюрище, след като у нея са намерени наркотици. Девойката получи половин година пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес и работа с пробационен служител по два пъти в седмицата след сключено споразумение с прокурор Николай Топкаров.

Подсъдимата е засечена от полицаи на 3 октомври миналата година със солидна доза дрога у себе си – 6,04 г амфетамини на стойност 181,20 лева и 0,78 г марихуана за 4,68 лева. Макар да е непълнолетна, е разбирала значението на извършеното и е могла да ръководи постъпките си, мотивират се магистратите.

Пред съдия Диана Стателова момичето обеща да не прави повече такива неща, преди да бъде прието предложеното от държавния обвинител споразумение.

Глоба не е наложена, а разноските по делото – около 120 лева, са възложени на подсъдимата със съгласието на майка й като неин законен представител.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Интересна подробност обаче е, че не така стоят нещата с мярката за неотклонение на ученичката – надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Определението за отмяната й може да бъде оспорено пред Окръжния съд в Пазарджик и от двете страни в процеса.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев