ГЕРБ внесе мажоритарния вот в парламента, предлага партийната субсидия да стане 1 лев

Народното събрание
10.05.2017 / 10:41

ГЕРБ внесоха предложения за промени, свързани с резултатите от референдума за изборните правила. Сред предложенията е партийната субсидия да стане 1 лев на глас. "По отношение на мажоритарния вот сме развили уредбата за провеждане на пълен мажоритарен избор на два тура с пълно мнозинство. Предложили сме разделението на територията на страната на 240 едно мандатни избирателни района", обясни Данаил Кирилов.

Предвижда се в районите на има избирателни комисии, които да се състоят от 13 души. "За правото на избор на българите в чужбина сме предвидили извършването на активна регистрация, която да даде точната картина на активните избиратели извън страната. Този процес ще даде възможност да се направи първа стъпка за изработката на избирателен списък на българите в чужбина", посочи Кирилов.

Сред предложенията е гласовете на нашенците в чужбина да се отнесат към тяхното последно постоянно местоживеене в България. Гласуването зад граница ще бъде електронно-чрез машини в избирателните секции или дистанционно.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев