Д-р Мирослав Ненков поема поста зам. здравен министър

Мирослав Ненков
12.05.2017 / 13:17

Доктор Мирослав Ненков е приел предложението да поеме поста заместник-министър на здравеопазването. Това потвърди самият той пред Дарик. "Връщам се в екип, в който имам пълно доверие", каза д-р Ненков. "Лесно приех", призна той в предаването "Дарик кафе".

Ненков бе зам.-министър на здравеопазването в служебния кабинет на Марин Райков, когато ресор здравеопазване отново бе поверен на ген. Николай Петров. Ненков бе здравен министър в служебното правителство на Георги Близнашки.

"Ген. Петров не е политически ангажиран, не е член и симпатизант на никоя партия. Ген. Петров е доказан мениджър, доказан управител. Ген. Петров направи нещо с ВМА, което се вижда с просто око. Няма нужда аз да обяснявам. Екипът, който се сформира в министерството, на първо място с ген. Петров и Лидия Нейчева - това са хора, които се ползват с моето пълно доверие и как да кажа - ние ще сме си един на друг опора и помощници. Ние сме съмишленици. Ние не сме събрани по случаен принцип, защото така се случило, ние имаме опит да работим заедно, всички. Познаваме се доста добре и лично, освен като работници", каза доктор Ненков.

Доктор Ненков не смята, че ще има "революционни промени", "грандиозни" и "с яко махане на знамена".

"Програмата, която ще начертае ген. Петров и ние ще следваме, ще я споделим, пък да видим какво ще се получи. Дано да имаме късмет, сили, воля и политическа подкрепа, разбира се ", каза д-р Ненков.

Той се умили от оценките и пожеланията на читатели и слушатели на Дарик и обеща среща в края на своя мандат, за да чуе отново тяхното мнение.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев