С карнавал под надслов „Машина на времето“ започна в Сливен Нощта на музеите и галериите

Карнавал "Машина на времето"
20.05.2017 / 22:00

На 20 май в Сливен се състоя карнавал под надслов „Машина на времето“. Той се организира от музеите, художествените галерии и Община Сливен и е част от програмата по отбелязване на инициативата „Нощ на музеите".

Шествието тръгна в 18:30 часа от Стария бряст и премина по главната улица. След това стигна до НТС, където бе награждаването на отличените.

За да участва в карнавала, всеки трябваше да реши в кой век иска да се върне и как иска да бъде облечен. Можеше да бъде древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти или 20-ти век, или българин от днешно време.

Наградите бяха връчени от заместник-кмета на Община Сливен Стоян Марков и председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Тринадесетото издание на "Нощта на музеите" се провежда днес. Десетки музеи и галерии в страната се включиха в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви. В инициативата участват национални музеи и галерии, регионални музеи и общински културни институти, а също така и частни галерии и изложбени пространства, които проявяват интерес към събитието.

Още снимки от новината

Шествие
...
...
Карнавал "Машина на времето"
...
...
...
...
Стоян Марков - зам.кмет на Община Сливен
Награждаване
Част от наградените
Финал на карнавала

 

Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев