В неделя ще се играе "вечното дерби" по футбол между ЦСКА-Левски

Полиция
28.05.2017 / 09:03

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в София във връзка с футболната среща между "ЦСКА - София" и "Левски", която ще се състои днес от 18:30 ч. на Националния стадион "Васил Левски", съобщават от пресцентъра на МВР. От полицията припомнят забранените за носене вещи и предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми, чадъри. Малолетни ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. Предприети са стриктни мерки за недопускане на хора, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития, посочват още от МВР.

Преди, по време и след провеждане на срещата полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти в града. От сборните пунктове на феновете на двата отбора са зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроводени от полицейски екипи до стадиона. Целта е двете агитки да не се засичат по време на движението.

От МВР посочват още, че ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на стадиона по време на мача. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16:30 ч.

От съображения за сигурност и за обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор, в случая "Левски", а при победа на един от отборите на стадиона ще бъдат забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев