Бивш военен изпразни пълнител по деца с питбули

Между блоковото пространство, където е станал екшънът със стрелбата
03.06.2017 / 21:34

Бивш военен на 56 години изпразни цял пълнител на законния си „Макаров” по 44-годишен съсед и питбулите му пред очите на двете му деца. Стрелбата станала рано сутринта в събота в градинка между блокове 290 и 292 в район „Тракия”. Като по чудо децата са невредими, но екс униформеният успял да рани бащата на хлапетата и едно от кучетата им.

Сигналът за инцидента бил получен на 112 в 8,20 часа в събота сутринта, съобщиха от полицията в Пловдив. Минути по-рано 13-годишно момче и сестра му на 15 години извели на разходка двата питбула, които семейството отглеждало в апартамента си. Улична котка ядосала кучетата, които се разлаяли. Лаят им на свой ред провокирал 56-годишния бивш военен Димитър, който се показал на терасата си и направил забележка на тинейджърите. Те също не му останали длъжни и настанал скандал. Родителите на хлапетата чули кавгата и бащата Веселин Балев излязъл в градинката пред блока си. Там слязъл и бившият военен, който носел със себе си законно притежаван пистолет „Макаров”. Словесният спор между двамата мъже завършил с няколко изстрела.

Екс военният стрелял по едното куче и в краката на бащата Веселин. Мъжът бил улучен в коляното и бил откаран с линейка в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив, където му била направена операция. Опасност за живота му няма, уточниха лекарите. Простреляният питбул бил закаран във ветеринарна клиника до училище „Черноризец Храбър” в район „Тракия”.

„Бившият военен е стрелял няколко пъти със законно притежаван пистолет „Макаров”. След като съберем гилзите и преброим проектилите, ще знаем колко изстрела е произвел той. Със сигурност има проектил в ранения мъж и в едно от кучетата”, каза директорът на ОД на МВР в Пловдив ст.комисар Христо Разсолков. Той уточни, че стрелецът на момента е бил арестуван за 24 часа в районното управление на полицията в „Тракия”, а за да преодолеят шока, с двете деца са започнали работа психолози на МВР. Апартаментът на стрелеца, който живеел в блока срещу този на жертвата си, е бил претърсен. „Предстои разпит на свидетели на стрелбата. Имало е хора по терасите. В градинката между блоковете има пейки, детска площадка с катерушки. На този етап няма данни бившият военен да е стрелял по децата”, заяви Разсолков. По думите му гилзите са намерени в междублоковото пространство, което означава, че Димитър е стрелял именно оттам, а не от терасата си. По случая е била уведомена районната прокуратура в Пловдив, откъдето са повдигнали обвинение на стрелеца за опит за убийство. Според съседи на стрелеца и жертвата му двата питбула са били агресивни и хората от околните блокове са се страхували от тях. Кучетата редовно са били разхождани в близката градинка, където на катерушките играели деца, обясниха какво се е случило комшиите.

Източник: Монитор
Снимка: Ели Крумова
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев