Областният управител на Сливен Чавдар Божурски представи втория си заместник

Областният управител на Сливен и неговите заместници
08.06.2017 / 15:37

Областният управител на Област Сливен Чавдар Божурски представи днес втория заместник управител Димитринка Петкова, както и ресорите на своите заместници. Приемният ден на Божурски е всеки последен четвъртък от месеца, от 14:00 ч., за който гражданите могат да се записват предварително на портала на администрацията. Приемният ден на заместник областните управители е всеки последен вторник на месеца, от 14:00 ч.

Относно свършеното от встъпването му в длъжност преди по-малко от месец, Божурски информира, че е намерено решение на проблема със СПИ „Хр. Ботев“ – с. Драгоданово. „Взето беше адекватното решение, което трябва да изпълним, защото е в интерес и на настанените там деца, и на обществеността“, каза той.

По отношение на възникналото напрежение с проекта на Решение на Министерски съвет за определяне на зони за движение на бежанци съгласно Закона за убежището и бежанците, Божурски отново подчерта, че няма никакви основания за притеснения. Няма да има нови центрове за бежанци или увеличаване капацитета на този в с. Баня, а движението на лицата, настанени в РПЦ - с. Баня, ще се осъществява само на територията на област Сливен и то в определен часови диапазон. „След среща с директорите на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов и на Регистрационно-приемателен център - с. Баня Димитър Захариев, смятам, че изчистихме породилото се напрежение и обстановката е спокойна“, каза областният управител.

Сред приоритетите през следващите няколко месеца Божурски очерта председателстването на Регионалния съвет за развитие, чийто ротационен председател в момента е той, и участието му като член в редица комитети за наблюдение на оперативните програми.

Източник: Дарик
Снимка: Областна администрация Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев