Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутатски питания по време на парламентарния контрол в петък

Бойко Борисов
09.06.2017 / 07:50

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутати по време на парламентарния контрол в петък, предаде БГНЕС.

Премиерът ще отговаря на питане относно кадровата политика на правителството и на въпрос за среща с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани.

В края на май опозиционният депутат Антон Кутев отново отправи питане към премиера Бойко Борисов, свързано с кадровата политика на правителството. Преди това председателят на парламента Димитър Главчев отхвърли подобен въпрос на Кутев към премиера, което предизвика скандал в началото на парламентарния контрол. Този път питането беше допуснато и очакванията още тогава бяха, че Борисов ще отговори на 9 юни.

В програмата този петък за парламентарния контрол са включени още и вицепремиерът Валери Симеонов и седем министри. Към Симеонов въпросите са два, единият от които за предложение на вицепремиера по демографската политика за ограничаване на раждаемостта. Министрите, които са включени в парламентарния контрол са на енергетиката - Теменужка Петкова, регионалният - Николай Нанков, образователният - Красимир Вълчев, екоминистърът Нено Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова. В програмата на депутатите за контрола са и социалният министър Бисер Петков, както и министърът на културата Боил Банов, който ще говори на въпрос във връзка с финализирането на проекта на Националната стратегия за развитие на културата.

В началото обаче ще има разискване по питане към министъра на здравеопазването Николай Петров за стратегията за развитие на лечебните заведения за болнична помощ в България. Ще има и разискване и по питане към регионалния министър Николай Нанков във връзка с политиката на МРРБ за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на много фамилни жилищни сгради.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев