Работник по санирането на жилищна кооперация в Стара Загора оцеля по чудо след падане от 8-я етаж

Жилищен блок
10.06.2017 / 08:47

С тежък инцидент завърши петъчния ден. Работник по санирането на жилищна коперация в Стара Загора оцеля по чудо след падане от 8-я етаж. Тежкият инцидент с 47-годишният мъж е станал около 12 часа в петък на улица „Анастасия Тошева“ 2 в Града на липите пред очите на няколко негови колеги. Тялото се ударило на няколко пъти в конструкцията на скелето преди да стигне до земята, където имало купчина кашони.

Пострадалият е откаран в Спешното приемно отделение на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“, където е бил прегледан на скенер и настанен в клиниката по ортопедия със строшени крайници.

Според зам. директора на здравното заведение, д-р Желязко Желязков пациентът е бил контактен при настаняването, намяло пряка опасност за живота му. Най-вероятно при падането няколкото удара в тръбите на скелето са успели да намалят скоростта, донякъде помогнали и кашоните на земята.

Договорът за санирането на кооперацията е сключен с ДЗЗД КП-Стара Загора с основен изпълнител софийската „Каро трейдинг.“

Работата на обекта е преустановена, иззета е цялата документация, извършва се оглед на място и се проверя при какви условия е бил нает мъжът и дали е бил инструктиран, коментира началникът на Трудовата инспекция в Стара Загора Камен Маринов. Образувано е досъдебно производство, съобщава "Монитор".

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев