Нов сайт на КАТ щял да ликвидира чакането по опашки

...
10.06.2017 / 22:14

МВР ще прави нов сайт на КАТ-София, за да се справи с ежедневните опашки. По данни на министерството през столичния КАТ минават около 900 автомобила и над 2500 души на ден. Мярката беше обявена след съвещание във вътрешното ведомство, свикано от премиера Бойко Борисов, който обеща да ликвидира чакането в КАТ.

По време на съвещанието са набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки за решаване на проблема, а правителството има готовност да отпусне средства за някои от тях още през следващата седмица.

По думите на вицепремиера Томислав Дончев сайтът, който ще се изработи, ще е такъв, в който не само да има адреса на съответната служба, а да са описани услугите. "Една такава междинна стъпка, поне да има документите в електронен вид, за да може човек да си ги разпечати, да си ги попълни и да отиде с готови документи. Самият дизайн на услугите - кое първо посещаваш като гише, след това кое, ползването на ПОС терминал, което е по-евтин и бърз вариант да платиш за съответната услуга, освежителен ремонт - да бъдат помещенията по-приветливи", коментира Дончев.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев напомни, че фокусът ще е върху гражданите. "Всички тези проблеми, като се започне от тоалетните в КАТ - дори до такива детайли стигнахме, и условията, в които се работят хората, компютри и се надяваме в краткосрочен и дългосрочен план, да намерят решение", каза той.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев