Каракачанов: Българските войни са по-подготвена от много от нашите партньори

Поклонение
11.06.2017 / 13:52

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изрази своето уважение и поклонение към българските военни по време на поклонението на загиналия елит Георги Анастасов в Ямбол. "Още първия ден на инцидента се обадих на бащата на загиналия пилот и изразих своите съболезнования към семейство, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

На българските воини, които продължават да служат в армията, въпреки техните условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение . Каракачанов категорично заяви, че всички български войници са много по – добре подготвени от тези на много на много от нашите партньори, така че нека да продължат да носят гордо службата, защото имаме нужда от тях, заяви министър Каракачанов.

Разследването ще продължи 30 дни. „Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите, „ категоричен бе Красимир Каракачанов. „Определено, не може да се говори за технически причини или още по – малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е.“, заяви Красимир Каракачанов.

Днес с пълен военен церемониал Ямбол и целият военен елит - министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили се сбогуваха със загиналия пилот майор Георги Анастасов в родния му град Ямбол.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев