Собственици на обран автомобил издирваха автокрадеца чрез социалните мрежи

Кражба
18.06.2017 / 21:17

Нагло посегателство над автомобили във Варна. Повтарящи се случаи на разбиване на леки коли принудиха собствениците им да потърсят помощ за залавяне на извършителите в социалните мрежи.

Преди две нощи охранителни камери снимат млад мъж, който разбива задното стъкло на автомобил. Въпреки че не взема ценни вещи от колата, собствениците споделят в Интернет призив за идентифициране на извършителя срещу награда от 200 лв.

„Като видяхме, че лицето се вижда прекрасно от записите, предадохме ги в полицията и пуснахме записите във „Фейсбук”, за да може, ако някой разпознае лицето, по походка, по лице, по маниери, да ни сигнализира, което се случи мигновено”, разказа Магдалена.

Клиповете в Интернет са гледани близо половин милион пъти. Част от хората разпознават мъжа. Оказа се, че в района често стават подобни посегателства, а начинът на действие е сходен.

От полицията припомнят, че разпространяването в Интернет на кадри с извършители на подобни кражби от една страна спомага за това хората да бъдат бдителни, но от друга страна помага на крадците да се укрият.

Днес следобед от МВР следобед съобщиха, че извършителят е арестуван. Той е добре познат на органите на реда заради подобни прояви в миналото.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев