Ученик е в ареста за нападение на учител

Училище
20.06.2017 / 22:01

Столичната полиция арестува ученик за нападение на учител. 16-годишният тинейджър блъснал учителка в Софийската гимназия по туризъм.

Инцидентът се случил на 20 юни по обяд, съобщи Дарик. По непотвърдена информация ученикът е бил застрашен да остане на поправителни изпити по два предмета, заради което в училището е била извикана майка му. Когато тя научила за евентуалните двойки, той казал, че всички го мразят и затова искат да му напишат слабите оценки.

След това тинейджърът хукнал да бяга, отишъл в учителската стая, където блъснал преподавателката по философия Богомилка Николова.

Директорката на гимназията Антоанета Джонева описа агресивния възпитаник на школото като ученик от "средно ниво - не е слаб, но не е и отличник".

По думите на директорката не е имало до момента сигнали за проблемно поведение от негова страна.

В учителската стая, където е извършено нападението, няма видеокамери, обясни още директорката. Тя отказа да коментира дали ученикът е изпаднал в нервна криза, каквато е неофициалната информация.

16-годишният ученик е разпитан в полицията в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая.

Пострадалата учителка е откарана в „Пирогов“. Прегледът установил, че кракът й е натъртен, след което жената е освободена.

Снимка: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев