Сложна операция в плевенска болница вдигна на крака парализирана жена

Операционна маса
22.06.2017 / 10:57

Сложна операция, продължила 6 часа, успя да вдигне на крака парализирана вследствие на гръбначно-мозъчен тумор пациентка.

Жената веднъж е била оперирана в друга клиника, но впоследствие пак е започнала да се обездвижва, като на практика от януари насам е била изцяло парализирана от кръста надолу, разказа началник на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен доц. д-р Йордан Панов.

Болната била загубила надежда, тъй като туморът бил вкостен и при тежкото и продължително притискане на гръбначния мозък вследствие на тежката диагноза, вероятността да проходи била малка, казали й лекари.

След консултация с доц. Панов обаче тя се решава на операция, която изцяло да премахне тумора, който бил с груби сраствания в самия гръбначен мозък. При това положение операцията е продължителна и изключително сложна, но човек не трябва да губи надежда, надежда винаги има, казват и лекарят, и неговата пациентка.

Вследствие на успешната операция, извършена от доц. д-р Панов, д-р Василев и д-р Младеновски, пациентката се раздвижва още на следващия ден и на шестия ден е изписана от болницата, като вече може да стои на краката си.

Източник: Дарик
Снимка: Thinkstock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев