До края на лятото ремонтират затвора в Бургас

Затвора в Бургас
25.06.2017 / 10:51

До края на лятото ще бъде завършен мащабният ремонт на корпуса на затвора в Бургас. В това е бил уверен зам.-министърът на правосъдието Николай Продаванов от началника на затвора Бранимир Мангъров при посещение на място, предаде Топновини. Така скоро лишените от свобода в един от най-пренаселените затвори в България ще търпят своите наказания при условия, които отговарят на европейските изисквания, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Затворът в Бургас е последният, в чийто корпус не бяха изградени самостоятелни санитарни възли, спалните помещения не отговаряха на стандартите от 4 кв.м на задържан, а достъпът до пряка слънчева светлина не навсякъде беше достатъчен. Със средства от бюджета в размер на около 1 млн. лв. и с доброволния труд на затворниците, той ще бъде напълно ремонтиран отвътре и отвън в най-скоро време. Цялата фасада на затвора също е в процес на саниране.

Условията в затвора са критикувани в редица доклади на международни и национални институции и неправителствени организации.

След ремонта в основния корпус, в затвора ще останат около 300 лишени от свобода. Част от затворниците по етапно ще бъдат премествани в най-модерното и ново затворническото общежитие от закрит тип - в Дебелт. То бе открито преди 3 месеца, след като по проект на Норвежкия финансов механизъм бяха отпуснати безвъзмездно 5 208 965 лв. за преустройство на бивши сгради на МВР в землището на селото.

Снимка: Topnovini.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев