От сряда до петък в Сливен ще се проведе открита трудова борса

Трудова борса Сливен
27.06.2017 / 10:34

В продължение на три дни на площада пред сградата на община Сливен ще се проведе открита трудова борса. Това съобщават от общинската администрация. Всеки жител на общината, който си търси работа, е поканен да посети проявата на 28, 29 и 30 юни. Подобен форум се провежда за първи път в града. Той се организира по инициатива на кмета Стефан Радев след проведени срещи с представители на бизнеса в Сливен, на които бяха обсъдени затрудненията пред фирмите в процеса на осъществяване на тяхната дейност. Липсата на кадри беше идентифицирана като основен проблем за работодателите в градa. Затова ръководството на Общината обединява усилията си с бизнеса в опит за откриване на пресечната точка между търсещите и предлагащите работа.

Тридневният форум е част от активната дейност на общинското ръководство за подобряване условията за работа в Сливен и задържане на кадрите в града. Откритата трудова борса ще даде възможност на работодателите да представят своята дейност в детайли, да направят директен контакт с търсещите работа и да приемат кандидатури на място. В нея ще участват 21 фирми с различен предмет на дейност.

Събитието се организира съвместно с Дирекция бюро по труда – Сливен. Предвижда се по време на трудовата борса, на която работодателите ще представят своята дейност, паралелно да се провеждат индивидуални срещи с граждани, кратки обучителни семинари, които да им помогнат да намерят своето работно място.

Участието във форума е безплатно.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев