EVN разреши на клиентите сами да отчетат тока си

Електромери
28.06.2017 / 22:38

Клиентите, които желаят да се възползват от възможността за само отчет, следва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2017 г. в декларация, която се предоставя и попълва в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се извършва в периода 3 юли (понеделник) – 5 юли 2017 г. (сряда) включително.

При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от само отчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2017 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2017 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.

За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2017 г. ще важи следният принцип, който се прилага при смяна на цени: Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2017 г. до 30 юни 2017 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Освен това количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли 2017 г. до датата на отчитане през юли 2017 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане. Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2017 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2017 г.

Източник: Topnovini.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев