Край хижа „Буковец“ в Еленския балкан се проведе събор на пенсионерските клубове

Група "Дръзновение" при клуб "Будители" Сливен
03.07.2017 / 09:55

XII-тия събор на приятелските пенсионерски клубове от различни краища на България, се проведе на 2 юли 2017 г. на поляната край хижа Буковец. По традиция срещата на пенсионерските клубове се осъществява в първата неделя от месец юли и води началото си от 2001 година. След известно прекъсване поради лошото състояние на пътя в прохода Твърдица – Елена, съборът бе възстановен след приключване на ремонтните дейности и за радост на възрастните хора се провежда вече всяка година.

Сред дивната природа и вековните буки среща си дадоха 30 пенсионерски клуба от Еленско, Сливенско, Новозагорско, Великотърновско и др., както и много индивидуални изпълнители.

Съборът бе официално открит от кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев. В надпяването участваха вокални групи и солисти от всички присъстващи клубове, с което се доказа, че най-хубавото от българските традиции е живо, и че за веселие човек винаги може да намери време, когато душата му е изпълнена с доброта. Кръшни хора се извиха на поляната пред хижата.

Град Сливен бе представен от певци от клубовете: „Будители“, „Розова градина“ „Хаджи Димитър“ и „Дамян Дамянов“. Събора бе закрит от група „Дръзновение“ при пенсионерски клуб „Будители“. Техните изпълнения обраха овациите на публиката и получиха покана за следващата година.

Организатор на събитието беше председателят на Културен клуб на пенсионера в Елена Стефка Костадинова. Тя отправи благодарност към всички, които посетиха събора и със своите изпълнения повдигнаха настроението на присъстващите.

Това бе ден, изпълнен с емоции и веселие.

Още снимки от новината

Участници в събора
...
Хоро
Клуб "Будители" Сливен
...

 

Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев