Девойките от ППМГ се завърнаха от Нанси

...
05.07.2017 / 12:54

Изключително успешно бе XV Световно ученическо първенство по лека атлетика в Нанси, Франция, проведено от 24 до 30 юни 2017 г. с участието на 25 държави от цял свят.

България участва чрез БАСУ - член на световната ученическа федерация с три отбора - два училищни - при юношите, представени от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, с ръководител Снежана Аначкова, и при девойките от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, с ръководител Николай Бъчваров (те са шампиони от ученическите игри за 2016 г.), и селектиран отбор при юношите, организиран от ОУ „Васил Левски“ – Разград, с треньор Красен Цонев.

Българската делегация от 23 души спечели първото място в първата по рода си културна щафета за опознаване забележителностите и древната история на гр. Нанси. Това бе оценено по достойнство при официалното закриване, когато цялата делегация получи аплодисментите на всички участници на сцената, а българските спортисти получиха и специални награди.

Сливенските девойки направиха своя дебют на такъв форум. Най-добре се представиха Силвия Колева в дисциплината тласкане на гюле (9,87 м), заела 7-мо място, и Наталия Димитрова, заела 7-мо място в дисциплината троен скок (9,45 м), а с най-голям точков принос е Джесика Рачева със 103 точки, участвала на 100 м (13,72 сек.) и скок на дължина (4,65 м).

Ето и всички участници от ППМГ – Сливен в състезанието:

Джесика Рачева, Емилия Назърова, Наталия Димитрова, Нелина Стефанова, Пламена Димитрова, Силвия Колева.

Много добре се представи българската делегация във вечерта на нациите, като масата на нашите бе най-богатата и най-посещаваната, а на изиграното традиционно българско хоро с чудесна мултимедия от Царевец се включиха участници от много държави.

Всички български състезатели се включиха в приятелската щафета, а в деня за екскурзия се запознаха с изключителните исторически забележителности на град Нанси. Цялото състезание се предаваше директно по канала на световната ученическа федерация, което се гледаше от много зрители и в България.

Участието на девойките от ППМГ – Сливен стана факт благодарение на Община Сливен, която осигури 2 500 лв. от сумата, необходима за пребиваването на девойките в Нанси. Ръководството на гимназията благодари за финансовата подкрепа на фирмите „Симо Ко Дизайн“ ЕООД, на г-н Калоян Стефанов, на „Кале“ ЕООД и на г-н Калоян Ганев, на „Начеви 90 Сие“ СД, на фирма „Невилс“ ЕООД, на фирма „Димакс“ ЕООД, на г-н Тодор Георгиев от фирма „Терснаб“ АД, на фирма „Мебели Б Сие Б – Мебелфактор“ ЕООД, на „Енергийни консултации Новаков“ ЕООД и на фирма „Афект“ ЕООД. С тяхна помощ бе осигурена останалата част от сумата за участие на отбора на ППМГ в Нанси. Фирма „Симо Ко Дизайн“ ЕООД осигури и рекламни фланелки за девойките и за техния ръководител.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев