Млад работник загина след токов удар в Бургас

30 минути работниците чакали пристигането на линейка
08.07.2017 / 20:30

Служител на фирма за саниране на сгради падна от двуметрово скеле, след токов удар и загина днес в Бургас. Инцидентът е станал по време на работа по санирането на блок 16 в бургаския комплекс "Изгрев".

По информацията на свидетелите на трагедията, 25-годишният Хюсеин Юсуф от село Дъскотна е бил ударен от ток от климатика, съобщи кметът на града Димитър Николов.

Според главния бригадир на групата, строители и вуйчо на загиналия, десет души са звънели на 112, за да викат линейка, но тя пристигнала след повече от половин час.

"При падането момчето си удари главата. Течеше му кръв от носа и си беше глътнал езика. Извадихме го и той беше в съзнание в следващите минути. Ако линейката беше дошла навреме, можеше и да оцелее", твърдят колегите му.

Съболезнования на близките на загиналия работник изказаха кметът Димитър Николов, който заедно с министъра на Регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков пристигнаха на мястото за да се запознаят със ситуацията. Със случая е запознат и премиера Бойко Борисов.

Строителният надзор и техническият ръководител на обекта твърдят, че всички инструкции по безопасност са спазени. Министър Нанков увери, че ще бъдат извършени всички проверки, които да установят причината за смъртта работника. Екипът от строители е към фирма "Галчев Холдинг", главният изпълнител на обекта е "Галчев Инженеринг".

Предстои аутопсия на тялото на загиналия.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев