Отпада забраната магистратските съюзи да ползват европари

Цецка Цачева
12.07.2017 / 16:14

Да отпадне забраната магистратските организации да получават средства от еврофондовете е поръчал премиерът Бойко Борисов на депутатите от ГЕРБ, стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева след заседанието на кабинета.

Поводът са последните предложения на депутати от ГЕРБ за промени в закона за съдебната власт. Според тях се въвежда забрана за чуждо финансиране, освен членския внос. Така на практика се ограничават паричните потоци от грантови организации като „Америка за България”. Така записано обаче означава и забрана за пари и от еврофондовете.

Цачева обясни, че позицията на премиера и на правителството е, че въвеждането на такава забрана за средства от ЕС е неоправдана и недопустима. От името на кабинета тя призова депутатите от правна комисия, която по-късно днес ще гледа поправките, да заемат ясна позиция, че между първо и второ четене тези предложения ще отпаднат. Така на професионалните организации на магистратите ще се позволи ползване на евросредства.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е допустимо магистратските организации да ползват средства по програми на Европейския съюз, но не и грантове.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев