Отново агресия: Баща нападна акушерка, искал да види веднага бебето си

Болница
13.07.2017 / 15:43

28-годишен мъж е задържан заради непристойни действия в АГ-клиниката към старозагорската болница.

Мъжът е поискал да влезе в клиниката по неонатология за да види детето си, което е трябвало да бъде изписано. Посегнал е през прозореца на входа и се е опитал да си отвори вратата. След като не е бил пуснат е извил ръката на акушерката. Мъжът е носил два букета и дрехи за изписването на детето, разказва Виолета Димитрова - старша акушерка, станала неволен очевидец на нападението.

"Държеше в ръцете си едно около 2-годишно детенце, но с другата ръка беше хванал колежката от приемен кабинет - акушерка Мая Гочева и извил ръката по много жесток начин. Лицето й правеше страхотна гримаса, издаваше стонове, отстрани съпругата му викаше и крещеше. Той се е опитал преди това да натисне някакъв бутон за да си отвори вратата сам - не е успял, но е успял по някакъв начин да влезе. Има ли смисъл да обяснявам колко псувни, колко обиди понесохме, защото той желаел при изписване на детето да се качи до отделението за недоносени деца.", обясни Димитрова.

"За съжаление нападението на медицински работници се превърна в система", така заместник-директорът на болницата д-р Живко Желязков коментира поредния в страната ни случай на агресия.

"Нашето желание е да има строг контрол и охрана в болничните заведения, но няма как на всеки един да осигурим полицай или охранител за да го пази от агресивните пациенти. Това, което може да се направи е да обмислим поставянето на паник бутон, който да има постоянна връзка с полицията, увери д-р Желязков.

Само за няколко часа колегите на нападната в АГ-клиниката в Стара Загора акушерка, се обявиха срещу агресията в подписка.

От Районната прокуратура в Стара Загора съобщиха, че се извършват разпити на свидетели. Продължават интензивни оперативно-издирвателни действия с цел разкриване на обективната истина и изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои да бъде изяснено дали при извършване на деянието е било причинено телесно увреждане на конкретно лице от персонала на лечебното заведение, поясниха от там.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев