Нова Загора иска още 20 полицаи заради квартал Шести

Полиция
19.07.2017 / 14:41

Нови 20 униформени да бъдат назначени на щат в РУ „Полиция“ Нова Загора , поискаха на извънредно заседание местните общински съветници.

Заседанието беше провокирано от случая на побой над 17-годишния ученик от СУ „Христо Ботев“ Димо Стайков, извършено от неговия връстник Александър Тошков. Инцидентът при който беше спукана главата на Димо стана късно вечерта в неделя на улица в центъра на градчето. Ударът не бил предизвикан с нищо, мургавият Сашо и неговите приятели от ромския квартал „Шести“ се вбесили , че момчето нямало цигари.

В хода на заседанието беше изслушана майката на жертвата, Йовка Стайкова, която сподели че момчето е с лека телесна повреда, но е в стрес след побоя.

Съветниците настояват да получат от МВР пълната щатна разбивка. Те искат да видят и какво е състоянието с полицейския участък в квартала, където неофициално живеят над 10 000 мъже и жени от ромски произход.

За реда там отговарят 7 полицаи, споделят запознати. В цялото полицейско управление пък имало 70 души, те отговарят за града с 24 000 души население и 32 села.

Беше решено в рамките на следващите 3 месеца да бъдат закупени и монтирани охранителни видеокамери на най-уязвимите места , през този период щял да бъде направен преглед и на уличното осветление, уточни зам. кметът Ивайло Енев.

Срещу извършителя на побоя е повдигнато обвинение в хулиганство, той е пуснат на свобода с мярка за неотклонение „подписка“ защото е непълнолетен и няма други криминални прояви. Очаква се обвинителният акт да бъде внесен в районния съд до началото на следващата седмица.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев